Bilgisayar İşletmenliği Eğitimi sayesinde, bilgisayar tarihinin köklerine inip, bilgisayarı meydana getiren donanım ve yazılım bileşenlerini tanıma fırsatı yakalayacaksınız. Windows işletim sistemi üzerinde uygulamalı eğitim alarak, Windows tabanlı programlarla çalışma becerisi kazanacaksınız.
Uluslararası bilgisayar ağı olan İnternete erişimi öğrenirken, internet sitelerinde dolaşmayı, arama motorlarıyla hızlı bilgi edinme yöntemlerini ve e-posta hesabı oluşturup kullanma süreçlerini keşfedeceksiniz. Ayrıca, güvenli internet kullanımına dair izlenmesi gereken kuralları öğrenip, internetin sunduğu imkanlardan faydalanabileceksiniz.
Microsoft Office uygulamaları arasında yer alan Word ile doküman ve belgeler oluşturma yeteneği geliştireceksiniz. Excel programı sayesinde matematiksel fonksiyonlarla hesap tabloları hazırlama ve grafikler, çizelgeler oluşturma becerisi kazanacaksınız. Powerpoint ile sunumlar hazırlarken, bilgi, görsel ve ses dosyalarını etkili şekilde kullanmayı ve sunumlarınıza görsel-işitsel özellikler ekleyerek daha etkileyici kılmayı öğreneceksiniz.
Bilgisayar İşletmenliği Eğitimine katılarak, bilgisayar işletmeni sertifikası, Üniversite onaylı bilgisayar sertifikası elde edebilirsiniz. Bu sayede, bilgisayar işletmenliği alanında ve iş dünyasında kendinizi geliştirebilirsiniz.
Bilgi teknolojisinin temel kavramları
Bilgisayarın ilk açılış işlemleri
Bilgisayar sistemine uygun işletim sistemini yükleme
Donanım birimi sürücülerini kurma
İşletim sisteminin temel bileşenlerini kullanma
İnternet kavramlarını öğrenme
Bilgisayar Ağlarına Giriş, Ağ yapıları, IP yönetimi, bilgi kaynakları, temel HTML bilgisi,
Web tarayıcı (Internet Explorer, Chrome, Firefox, Opera) kullanımı. Arama Motorları, Mail. Bulut Teknolojisi (Google Drive, Dropbox, Sky Drive, iCloud) tanım ve kullanımları
Web tarayıcı program kullanımı
E-postayı etkin kullanım
E-posta adresini bir yönetim programı aracılığı ile takip etme
Bilgisayar ve erişim güvenliğini sağlama,
Kişisel verilerin korunması ve mahremiyet kavramları,
İnternet ve ağ güvenliğini
Word ara yüzü ile ilgili temel konular: Ofis uygulamaları ve karakteristikleri, Kelime
İşlemcilere Giriş,
Microsoft Word: Dosyalar ve Şerit tanımları. Yeni belge oluşturma, belge kaydetme, kaydedilen bir belgeyi açma, yazma, düzenleme, biçimlendirme, yazım ve gramer denetimi, kopyalama, taşıma, silme.
Word’de temel stil bilgileri, Karakter ve paragraf stilleri (bağlantılı stiller), Liste stilleri, tablo stilleri.
Word programında belge düzenlemeye ilişkin işlemler: Paragraf biçimlendirmesi,
Madde imleri ve numaralandırma, dipnot ve son not kullanımı, sayfa biçimlendirme, sekme durakları (tab stops) kullanımı, arama ve değiştirme, küçük resim, smartart ve şekiller ekleme, dışarıdan nesne ekleme, WordArt, equation, metin kutusu, sembol ekleme.
Word’de kapak sayfası, içindekiler (table of contents) ve fihrist (index) sayfası oluşturma, bölüm (section) oluşturma, üstyazı, altyazı, sayfa numaralandırma
İleri düzey doküman araçlarını kullanma.
Tablo kullanımı (Satır sütün yapısı, parçalama, birleştirme, biçimlendirme).
Metinden tabloya, tablodan metne dönüştürme, Mail Merge kullanımı.
Excel ara yüzü ile ilgili temel bilgiler: Hesap Çizelgesi (Spreadsheets) ve Microsoft
Excel’e giriş. Yeni çalışma sayfası oluşturma, satır-sütun-hücre ekleme-birleştirme-silme,
Mutlak adresleme ($ absolute reference), kopyalama.
Formüller, hedef ara, senaryo yönetimi
Çalışma sayfası üzerinde bütün işlemleri temel seviyede yapar.
Hücrelere veri/formül girişi ile ilgili detayları uygular.
Temel düzeyde veri analizi araçlarını kullanarak sonuçlar üretir.
İleri seviyede fonksiyonların kullanımı ile hesaplama yapar.
Powerpoint ara yüzü ile ilgili temel bilgi sahibi olur.
Slayt düzenini ve sunu içindeki slayt düzenlemelerini etkin bir şekilde yönetir.
Outlook ara yüzü ile ilgili bilgi sahibi olur.
Oluşturacağı kurallarla e-postalarını klasörlere yönlendirerek erişim kolaylığı sağlar.
Outlook üzerinden iletişim kuracağı kişileri tanımlayarak yönetir.
Office (Microsoft Word, Microsoft excel, Microsoft powerpoint, Outlook) programlarını etkin kullanma yeterliliklerini kazanır.
İlker MERAL
Business Trainer
1977 Ankara doğumludur. Lise eğitimini Ankara’da Yenimahalle Anadolu Teknik Lisesi Makine bölümünde bölüm birinciliği ile tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünü birincilik ve Muğla Üniversitesi Ekonomi bölümünü ise fakülte ikinciliği ile bitirdi. Bir süre profesyonel iş hayatına hazırlık amacıyla bir yandan çalışmış bir yandan da Bilgisayar Programcılığı, NLP, İnsan Kaynakları Yönetimi, Hızlı Okuma Teknikleri, İngilizce Yabancı Dil Eğitimi, Finansal Okur Yazarlık, SEO ve Sosyal Medya Yönetimi, E Marketing gibi bir çok alanda kurs ve eğitimlere katıldı.
İlk profesyonel iş hayatı tecrübesinde aldığı bir teklifle Katar’a giderek başladı. Burada Gama Holding bünyesinde bir endüstriyel enerji tesisi projesinde (Dolphin On Shore Gas Project) Finans Koordinatörü olarak çalıştı. Burada dünyanın farklı ülkelerinden milletlerle bir arada çalışma fırsatı buldu. Daha sonra Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai emirliğinde üç yıl Nurol İnşaat, Cezayir’de ise bir yıl Aslan Yapı’da görev aldı. Ardından bir Afrika ülkesi olan Eritre’de bir yıl Soyut Holding bünyesinde üst düzey yönetici olarak görev yaptı. 2013 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yapan İlker Meral, dünyanın en büyük entegre tesis yönetimi şirketi olan ISS International Service Solution bünyesinde çeşitli projelerde yöneticilik yaptı. Daha sonra Ankara’nın marka değeri yüksek projeleri olan İncek Loft, Elmar Towers ve Gamador Bulvar gibi firmalar bünyesinde Tesis Müdürü pozisyonlarında çalıştı.
Halen sektörün öncü yapı firmalarının bünyesinde AVM ve Rezidansların yönetimini yapan bir iştirak firmasında Prime Hizmetler Müdürü olarak çalışmaktadır.
EĞİTİM SONUNDA YAPILACAK SINAVDAN BAŞARILI OLAN KURSİYERLERİMİZ
ULUSLARARASI VE ÜNİVERSİTE ONAYLI RESMİ SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANIR.