Esin KARATAŞ

Esin KARATAŞ

Yüksek Kimyager / Formülatör

Esin Karataş, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nde kariyerine başlamıştır. Lisans eğitimi sırasında edindiği sağlam kimya temeli ile yetinmeyip bilgi arayışını Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde Eğitim Bilimleri alanında yüksek lisans yaparak derinleştirmiştir.
Bu sayede farklı disiplinlerin kesişim noktasında bakış açısı kazanmıştır.

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde Farmasotik Kimya alanında tezli yüksek lisans yaparak, topoizomeraz inhibitörleri gibi yeni heterosiklik bileşiklerin tasarımı, sentezi ve enzim aktiviteleri üzerine yoğunlaşmıştır.

Doktora programına başlayıp Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Bölümü’nde tez aşamasına kadar gelmiştir. Bu süreçte, araştırma becerilerini geliştirmenin yanı sıra analitik kimyanın sunduğu geniş yelpazedeki tekniklere hakim olmuştur.

Eczacılık Fakültesi Kozmetoloji Bölümü’nde yüksek lisans programına devam ederek, cilt ve kozmetik ürünlerinin geliştirilmesine yönelik uzmanlık kazanmıştır.

Esin Karataş’ın akademik başarıları, ulusal ve uluslararası bildiriler, sunumlar ve yayınlar ile taçlanmıştır. Bu çalışmalar, topoizomeraz inhibitörleri gibi yeni ilaç adaylarının geliştirilmesine katkıda bulunmuş ve bilimsel literatüre önemli katkılar sağlamıştır.

Sadece akademik alanda değil, iş hayatında da başarılar elde eden Esin Karataş, çeşitli sektörlerde kimya alanında görev almıştır. Bu sayede edindiği deneyimler, teorik bilgisini pratiğe uygulamasına ve farklı problem çözme becerilerini geliştirmesine imkan vermiştir.

Esin Karataş, Kendi markasını ‘’Essintial Formulation Laboratories’’ 2022 yılında kurmuştur. Aynı zamanda bir çok firmaya doğal kozmetik alanında fason üretim ve formülasyon danışmanlığı yapmaktadır. Fitokimyasallar, aromaterapi, farmasötik kimya, analitik kimya, kozmetoloji alanlarında uzmanlaşarak formullerınde multıdısıplıner bir yaklaşım kullanır.

Esin Karataş, bilime ve kimyaya olan tutkusunun yanında, yabancı dil becerileri, bilgisayar ve cihaz kullanımı konusundaki yetkinlikleri ve aldığı sertifikalar ile de donanımlı bir bilim insanıdır.

Kendisini sürekli geliştirmeye ve yeni bilgiler edinmeye adamış olan Esin Karataş, şuan tecrübelerini Bilkent Akademi’de paylaşmakta ve Eğitim Koçluğu yapmaktadır.

Aldığı Eğitimler ve Sertifikalar

Sorumlu Müdürlük
ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemleri Eğitimi ISO 18001 İşçi Sağlığı Ve Güvenliği Temel Eğitimi
ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi
ISO 22000/HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Eğitimi İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Eğitimi

Aldığı ödüller

POSTER 3.LÜK ÖDÜLÜ

5. İlaç Kimyası İlaç Etkin Maddesi Tasarımı, Sentezi, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresi

Ulusal ve Uluslararası Bildiri /Sunum/Yayın

ESİN KARATAŞ, SANAZ ATAEİ, İLKAY YILDIZ. IN SLİCO PREDECTİNG ADME/TOX PROPERTİES OF SOME TOPOİSOMERASE I INHİBİTORS.
8TH INTERNATİOANL SYMPOSİUM ON COMPUTATİONAL METHODS İN TOXİCOLOGY AND PHARMACOLOGY INTERGRATİNG INTERNET RESOURCES (CMPTI) 21-25 JUNE 2015,CHİOS

ESİN KARATAŞ, EGEMEN FOTO, FATMA ZİLİFDAR, İLKAY YILDIZ. SYNTHESİS OF SOME NEW BENZOXAZOLES AS DNA TOPOİSOMERASE I INHİBİTORS.
4.İLAÇ KİMYASI İLAÇ ETKİN MADDESİ TASARIMI, SENTEZİ, ÜRETİMİ VE STANDARDİZASYONU KONGRESİ 17-20 MART 2016 KUŞADASI

ESİN KARATAŞ, EGEMEN FOTO, FATMA ZİLİFDAR, İLKAY YILDIZ.SYNTHESİS OF 2,5-DİSUBSTİTUTEDBENZOXAZOLES AS H-TOPO I INHİBİTORS. 24TH EDİTİON OF THE YOUNG RESEARCHER FELLOWS’ MEETİNG OF THE FRENCH MEDİCİNAL CHEMİSTRY SOCİETY 8-10 FEBRUARY 2017 PARİS

İLKAY YILDIZ, TUGBA ERTAN-BOLELLİ, SANAZ ATAEİ, SERAP YİLMAZ, ESİN KARATAŞ, KAYHAN BOLELLİ, ÖZÜM ÖZTÜRK, ISMAİL YALCİN. MOLECULAR DOCKİNG AND PHARMACOPHORE ANALYSİS ON SOME TOPOİSOMERASE I TARGETTED ANTİTUMOR BENZOXAZOLE AND ANALOGUES, 9TH DRUG DESİGN & MEDİCİNAL CHEMİSTRY, BERLİN, GERMANY, 5-6 MAY 2015.

İLKAY YİLDİZ, TUGBA ERTAN-BOLELLİ, SERAP YİLMAZ, SANAZ ATAEİ, KAYHAN BOLELLİ, ÖZUM ÖZTÜRK, ESİN KARATAŞ, ESİN AKİ-YALCİN, ISMAİL YALCİN. MOLECULAR MODELİNG STUDİES ON SOME BENZAZOLE DERİVATİVES AS TOPOİSOMERASE I POİSON, 20TH EUROPEAN SYMPOSİUM ON QUANTİTATİVE STRUCTURE-ACTİVİTY RELATİONSHİPS (20TH EUROQSAR), ST-PETERSBURG, RUSSİA, P147: P221, 31 AUGUST – 4 SEPTEMBER 2014.

İLKAY YILDIZ, ESİN KARATAŞ, ,EGEMEN FOTO, GÖZDE YALÇIN, FATMA ZİLİFDAR, TUŠBA ERTAN BOLELLİ SOME NEW BENZOXAZOLES AS TOPOİSOMERASE II INHİBİTORS5.İLAÇ KİMYASI İLAÇ ETKİN MADDESİ TASARIMI, SENTEZİ, ÜRETİMİ VE STANDARDİZASYONU KONGRESİ 30 MART-2 NİSAN 2017 ANTALYA

ESİN KARATAŞ, EGEMEN FOTO, FATMA ZİLİFDAR, İLKAY YILDIZ, SYNTHESİS OF NEWBENZOXAZOLES AS HTOPO IIΑ INHİBİTORS, ISOPS 12, 26-29 HAZİRAN ANKARA

ESİN KARATAS , EGEMEN FOTO, TUGBA ERTAN-BOLELLİ , GOZDE YALCİN- OZKAT, SERAP YİLMAZ , SANAZ ATAEİ, FATMA ZİLİFDARF, ILKAY YİLDİZ. DİSCOVERY OF 5-(OR 6)-BENZOXAZOLES AND OXAZOLO[4,5-B]PYRİDİNES AS NOVEL CANDİDATE ANTİTUMOR AGENTS TARGETİNG HTOPO IIΑ. BİOORGANİC CHEMİSTRY, 2021.

VİDYA V. MENON, EGEMEN FOTO, Y. SHEENA MARY, ESİN KARATAS, C. YOHANNAN PANİCKER, GÖZDE YALCİN, STEVAN ARMAKOVİĆ, SANJA J. ARMAKOVİĆ, C. VAN ALSENOY, ILKAY YİLDİZ. VİBRATİONAL SPECTROSCOPİC ANALYSİS, MOLECULAR DYNAMİCS SİMULATİONS AND MOLECULAR DOCKİNG STUDY OF 5-NİTRO-2-PHENOXYMETHYL BENZİMİDAZOLE. JOURNAL OF MOLECULAR STRUCTURE 20 SEPTEMBER 2016