Kübra Nur İŞCAN

Kübra Nur İŞCAN

Tarihçi / Araştırmacı / Yazar

Kübra Nur İŞCAN
1997 senesinde Batman’da dünyaya gelen İşcan, aslen Mardin Midyat’lıdır. Dört çocuklu bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya gözlerini açmış ve eğitim hayatı boyunca bir çok projede yer almıştır. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tarih Bölümü’nü bitirmiş, Batman Üniversitesi’nde Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı’nda akademik çalışmalarına devam etmektedir. Tarih Öğretmeni olan İşcan aynı zamanda Karakter ve Değerler Eğitimi Uzmanıdır. İstanbul Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü’nde de eğitim görmüştür. Televizyon programları yapmaktadır.
Çeşitli alanlarda çalıştay ve eğitim projelerine katılmış, kişisel gelişim üzerine çalışmalar yürütmüş olan İşcan, değerler eğitimi kapsamında çocuklara tarih bilincini aşılamak amacı ile kurmuş olduğu “Kübra Hoca İle Tarih Atölyesi”nde hizmet vermektedir. Bir kanalın Genel Yayın Koordinatörü aynı zamanda köşe yazarlığı ve eğitim koçluğu yapmaktadır.
Bed-i Besmele Töreni ve Âmin Alayı, Ramazan Geldi Hoş Geldi, Cuma Selamlığı, Diş Kirası ve Tarihi Sosyal ve Kültürel Yönleriyle Mardin Süryanileri adında eserleri bulunmaktadır.
Kübra Nur İşcan bekar ve İstanbul’da ikamet etmektedir.